Umerivers marathonstafett

 

Hur snabbt kan ni springa ett MARATHON om ni får hjälpas åt?
Söndag 17 september 2023 så arrangeras Umerivers marathonstafett över 42,2 km på ön Bölesholmarna mitt i Umeälven. Distansen uppnås genom att lagen springer 19 varv á 2.16 km, men det första varvet kommer att vara lite längre för att distansen skall bli rätt. Varje lag består av tre löpare och ni väljer själva hur ni vill disponera ert lag.
Om någon löpare skulle bli skadad (eller tröttare än de andra) så kan de två kvarvarande lagmedlemmarna fullfölja stafetten. Det som är ett absolut krav är att det sker en växling efter varje varv och att alla löpare springer minst ett varv under tävlingen. Det är således inte tillåtet att någon löpare springer två varv i rad.
Anmälan kommer att öppnas under hösten och initialt kommer vi att öppna upp stafetten för 60 lag. Det kommer endast att finnas motionsklass under 2023, men vi kommer att uppmärksamma de som är snabbast och de som utmärker sig på andra sätt.
Start-, mål- och växlingsområdet kommer att vara uppbyggt i anslutning till servicebyggnaden vid utomhusbadet. Där finns två mindre omklädningsrum (utan dusch) och ett antal toaletter. Eftersom alla ”vilande” löpare kommer att befinna sig på samma ställe så finns det möjlighet att peppa och heja på såväl lagkamrater som konkurrenter under tiden som loppet pågår.
Vi hoppas att det här skall bli en ny upplevelse för alla löpare. Missa inte chansen att uppleva löpning där den sociala samvaron är minst lika viktig som prestationen!