Om Umeriver Maratonstafett

Hur snabbt kan ni springa ett MARATHON om ni får hjälpas åt?
Sön 15 september 2024 arrangeras andra upplagan av Umeriver maratonstafett över 42,2 km på Bölesholmarna mitt i Umeälven. Maratondistansen uppnås genom att varje lag springer 19 varv á 2225 meter. Laget består av tre löpare och ni väljer själva hur ni disponerar laget.
Om någon löpare skulle bli skadad (eller tröttare än de andra) så kan de två kvarvarande lagmedlemmarna fullfölja stafetten. Det som är ett absolut krav är att det sker en växling efter varje varv och att alla löpare springer minst ett varv under tävlingen. Det är således inte tillåtet att en löpare springer två varv i rad.
Tävlingen kommer initialt att öppnas upp för 75 lag. Loppet kommer enbart ha motionsklass under 2024, men vi kommer givetvis att uppmärksamma de som är snabbast och de som utmärker sig på andra sätt.
Varje lag kommer att bära med sig en chipförsedd stafettpinne under loppet. Efter varje varv registreras en växlingstid då chipet dras längs en upphängd matta. Lagen kommer att ha koll på både sträcktider och antalet löpta varv genom en länk som publiceras på evenemangets FB-sida. Resultatsidan uppdateras automatiskt med några sekunders fördröjning.
Start-, mål- och växlingsområdet byggs upp på den stora öppna yta som ligger mellan badplatsen och älven. 150 meter från växlingsområdet finns en servicebyggnad med två mindre omklädningsrum, 5 WC och en utomhusdusch. Eftersom alla ”vilande” löpare kommer att befinna sig på samma ställe så finns det möjlighet att peppa och heja på såväl lagkamrater som konkurrenter under tiden som loppet pågår.
Vi hoppas att evenemanget skall bli en häftig upplevelse för alla deltagare. Missa inte chansen att uppleva löpning där den sociala samvaron är minst lika viktig som prestationen!